Laatste nieuws
12 maart 2021
Lang geleden... een Corona-pandemie hielp ook niet mee
- Ondertussen zijn er verschillende LabBuddy-modules gemaakt: voor Farmacie, maar ook voor Biologie (Ontwikkelingsbiologie, Planten en microörganismen (2), Molecular cell Research).
- Ook zijn een (afgeschreven) Chromebooks beschikbaar in het KBG voor gebruik bij de practica. Zie hierover een heel mooie presentatie van Lena
- De matching was vorig jaar online, maar uiteindelijk niet verplicht. Dit jaar wordt de online versie wel verplicht. Deze is bijna gereed: er komt een kleine aanpassing omdat het op de Mac nog niet lekker werkt. Eindelijk kan ik dat nu goed testen op mijn nieuwe Macbook Air.
- En er is natuurlijk ondertussen ook weer een jaarverslag gereed.
- De opnamestudio is opgeheven voor gebruik medewerkers die op hun afdeling geen plek kunnen vinden
- Er zijn plannen voor een collegezaal voor hybride leren, zoals ook Scheikunde heeft in O715.
10 december 2019
Elly heeft 27 november 2019 een training LabBuddy gevolgd in Wageningen en krijgt nu ook tijd om docenten van de hele UU daarin te ondersteunen.
17 juli 2019
Het jaarverslag 2018-2019 is ge-upload.
9 augustus 2018
Het jaarverslag 2017-2018 is ge-upload. Meteen die van 2016-207 ook gedaan want deze ontbrak nog. De VakkenVuller is zo'n succes dat er nu eentje is voor BIO, MLS en BMW, en ik ben er nu een aan het maken voor de opleiding Biologie van de Radboud Universiteit.
15 juni 2017
Er is een draadloze microfoon aangeschaft die behalve voor het opnemen heel handig is, ook gebruikt kan worden om het geluid van de docent te versterken. Grote wens van velen!
8 juni 2017
Bij het UCU willen ze de docenten ook de mogelijkheid bieden de colleges op te nemen. Er is niet zoveel vraag naar, maar dat is misschien een kip en ei verhaal. Aangezien daar altijd met kleide groepen gewerkt wordt lijkt het het simpelste om het op 'onze' manier te doen, met Camtasia en een voicerecorder. Ik heb afgesproken dat in de beginfase het CPIO alle opnames zal verwerken (tegen vergoeding). Mocht het een hoge vlucht nemen dan kunnen ze kijken of ze het zelf gaan ondersteunen.
2 februari 2016
Kom er net achter dat ik hier een soort van blog wilde bijhouden, maar dat al 2 jaar niet heb gedaan. Nu ook weer even rust, straks weer 6 cursussen die we met Camtasia opnemen, plus 1 met LectureNet, plus 1 half LectureNet en (wegens gebrek capaciteit LN) half Camtasia+video.
Hoe vat je alles van 2 jaar samen?
Met LiveCode heb ik nu de Vakkenvuller gemaakt, een toepassing voor biologiestudenten om hun rooster voor de 3 jaren van de bachelor te maken. Daarin zitten dus ook de studiepaden, en toegangseisen (noodzakelijke volgorde van cursussen). Vanuit het UCU en UMC is ook al belangstelling voor dit programma. LiveCode is een leuk programma, maar kan nog niet online aangeboden worden, alleen als downloadable. Maar dan wel weer voor Windows, Mac en Linux. Toch nog te beperkend om de opvolger te worden voor Authorware.
De COO's worden nu vooral als downloadable aangeboden, en werken alleen op een pc.
Verder ga ik Xerte als ontwikkeltool voor e-learning door docenten ondersteunen. Dit wordt nu door SURF beschikbaar gesteld. Vooralsnog lijkt dit nog niet HET tool voor mij om e-learning in te maken; ik heb nog teveel wensen.
Met ingang van volgend studiejaar gaan we Remindo gebruiken om digitaal te toetsen. Dit voorjaar worden alle 6000 vragen vanuit TestVision omgezet door medewerkers van Educate-it. Voorlopig hoef ik me dus niet te vervelen...
29 januari 2014
Eindelijk begonnen met het vullen van deze wiki. Is wel veel werk! Voorrang heeft het plaatsen van handleidingen voor het opnemen van colleges. Als tweede voor studenten het bekijken van COO's.
Verder ben ik de mogelijkheden van LiveCode aan het onderzoeken als ontwikkeltool voor COO's. Multiplatform etc, dan zijn alle problemen verleden tijd. Nog even rust, 3 februari zijn er weer 5 cursussen die starten en waarvan de colleges worden opegenomen.
Elly