Projectie microscoopbeeld

From cpio
Revision as of 15:12, 2 October 2018 by Leito101 (Talk | contribs) (Gebruik digitale camera)

Jump to: navigation, search

Projectie Microscoopbeelden in de practicum/collegezalen

Docenten kunnen beschikken over een tweetal Infinity 1 USB microscoopcamera's, van merk Lumenera, voor het direct vertonen van live microscoopbeelden op de presentatieschermen in de practicumzalen van het Koningsbergergebouw. Een van de camera's is gemonteerd op een stereomicroscoop Nikon SMZ 74T Trinoculair, en de andere camera is te gebruiken op een van de beschikbare Olympus microscopen, de Olympus BH2, of Olympus BX40.
Bij de keuze van microscoop, heeft de Olympus BX40 de voorkeur, vanwege een egalere beeldvelduitlichting, in combinatie met de Infinity 1 camera.

Opmerking: Om niet afhankelijk te zijn van de aanwezigheid op de docenten PC van de benodigde software, is gebruik van een laptop noodzakelijk.
De software (Infintiy Analyze) is beschikbaar voor, zowel MS Windows, als MAC OS. Neem contact op met Rob Welschen of Ronald Leito.
Of download 'Infinity Analyze' direct van de site van de producent: "https://www.lumenera.com/support/microscopy/drivers-downloads.html".

Beeldschermen van meerdere ruimten koppelen

Bij het gebruik van meerdere zalen, voor eenzelfde practicum, kunnen beeldschermen gekoppeld worden, zodat op alle schermen het zelfde beeld te zien zal zijn. Met één camera zijn maximaal drie zalen te bedienen, via het controle paneeltje in de middelste zaal (zalen 3.04 en 3.32).
Op de vierde verdieping zijn de beeldschermen in practicumzaal 4.02 en 4.04 te koppelen, via het controle paneeltje in zaal 4.02.
Wanneer er de noodzaak is tot het vertonen van live microscoopbeelden, in meerdere zalen, is het dus zaak, bij het reserveren, in ieder geval een zaal te selecteren met de mogelijkheid tot het koppelen van presentatieschermen in belendende ruimten.

Contactpersonen

Rob Welschen (030-253) 1221 info
Ronald Leito (030-253) 2676; (030-253) 3575 Info

Gebruik digitale camera

Indien gewenst, is op afspraak, op de dag van het practicum, Ronald Leito aanwezig voor het aansluiten van de camera en het toelichten van de software (Infinity Analyze). Een afspraak voor instructie op een eerder, rustiger moment, dan vlak voor het practicum, heeft de voorkeur.

Practicummicroscopen 2.png

Bediening microscoopcamera Lumenera Infinity-1

Instructiefilmpjes: Camera applicatie Lumenera INFINITY ANALYZE