Ondersteuning bij Elektronisch toetsen: stappenplan

From CPIO
Revision as of 11:22, 6 October 2014 by Lange103 (talk | contribs) (Created page with "#Docent geeft uiterlijk een week van te voren aan welke vragen in de toets moeten. Deze worden door de docent in een aparte map neergezet in hulpmappen. #De docent geeft aan waar...")
(diff) ← Older revision | Latest revision (diff) | Newer revision → (diff)
Jump to navigation Jump to search
  1. Docent geeft uiterlijk een week van te voren aan welke vragen in de toets moeten. Deze worden door de docent in een aparte map neergezet in hulpmappen.
  2. De docent geeft aan waar en wanneer de toets plaatsvindt, zodat eventueel de schotjes geregeld kunnen worden.
  3. Elly loopt de toets door op taal, opmaak en onderwijskundige zaken. Kleine aanpassingen (taal- en tik-fouten) en eventueel aanpassen vraagtype (van hotspot naar rangschik is veel voorkomend) waarbij inhoudelijk niets gewijzigd wordt, worden zonder overleg gedaan.
  4. Opmerkingen die ook op de inhoud invloed hebben, worden met de docent besproken.
  5. De docent geeft aan wat de duur van de toets is, en welke tekst er als inleiding moet komen.
  6. De docent geeft aan wie een verklaring heeft voor extra tijd; deze studenten krijgen per uur 10 min extra.
  7. De definitieve versie van alle vragen wordt geprint en aan de docent gestuurd, en de toets wordt online klaargezet voor alleen de docent(en).
  8. Na akkoord van de docent (meestal met nog een paar kleine aanpassingen) wordt de toets klaargezet voor de studenten, die op dat moment in de BB-omgeving bij die cursus staan ingeschreven.
  9. Met de docent wordt een wachtwoord afgesproken, als speciale beveiliging voor deze toets. Dit wordt pas in de zaal aan de studenten gegeven.
  10. Tijdens de toets is Elly bereikbaar voor noodgevallen (via email: e.a.langewis@uu.nl of telefoon: 3575)
  11. Als alles goed loopt/is verlopen laat de docent dat (liefst per email) even weten.
  12. Als de toetsafname klaar is, wordt dit gemeld, zodat Elly de toets kan afsluiten. Dit is nodig om de resultaten van de toets te kunnen bewerken.